maandag 1 juni 2009

Kennismaking met koeien

Vandaag was het zomaar een maandag waarop Jan ook thuis was...best wel raar. Maar dat zijn dan meestal dagen waarop we ergens anders worden uitgelaten dan de voor ons bekende bossen. Zo ook vandaag. De gemeente Oss is zo vriendelijk geweest om langs de Maas van Den Bosch naar Cuijk een zeer lange wandeling van iets van 70 km uit te zetten. En wij hebben daar een klein stukje van gelopen. Maar zoals wel vaker als Chantalle en Jan een uitgezette wandeling volgen, verliep ook deze route een beetje apart. We begonnen langs het water bij Macharen langs een zijtak van de Maas. Al snel konden we niet verder en stonden we op de overgang van die zijtak naar de echte rivier.



De enige mogelijkheid - behalve teruggaan - was om tussen het prikkeldraad door te gaan. Voor de mensen was er een passage gemaakt over het prikkeldraad, omdat het een "struinroute" was. Dat prikkeldraad stond er om koeien tegen te houden. Nalla, Mellow en ik zijn tussen het prikkeldraad door gegaan, met een beetje hulp van de bazen. Dus toen stonden we inene in een weiland met allemaal koeien! En die koeien waren echt nieuwschierig! We hebben het hele stuk weiland langs de rivier, ik denk toch al gauw zo'n 750 meter, iets van 15 koeien achter ons aan gehad! En het stoere was dat ik dat eigenlijk helemaal niet eng vond. Net als Nalla en Mellow.



Nalla heeft nog bijna lopen zoenen met een koe!


Aan het einde van het weiland hadden ze alleen vergeten dat de mensen die erin waren gegaan er ook weer uit moesten. Chantalle en Jan zijn over het hek geklommen, en wij zijn er tussendoor gegaan. Daar hebben we de koetjes dag gezegd.


Het waren vandaag bijna Italiaanse temperaturen! Nadat we half uur over een dijkje en tussen de weilanden door hadden gewandeld, kwamen we gelukkig bij een veld dat meteen aan die zijtak van de Maas lag. Daar konden we even heeeeeerlijk afkoelen!


Toen was er weer voldoende energie om nog even flink achter elkaar aan te racen.

Al met al een - zoals ze hier zeggen - KEIGAVE wandeling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten