zaterdag 13 juni 2009

Operatie Nalla

Nee, dit is geen codenaam voor een geheimzinnige operatie van een of andere top secret undercover 24-achtige groep om de wereld te beschermen tegen een aanval met een nieuw griepvirus...mijn vriendin Nalla is afgelopen donderdag onder het mes gegaan. Chantalle had een paar weken geleden gezien dat er een wrat-achtig bultje op haar oor zat. Deze was in een paar weken tijd best flink gegroeid. Zeker gezien de gevoeligheid van Flatcoats voor kanker is het bultje afgelopen week dus weggehaald. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. Nalla sliep heel rustig in en werd ook weer heel rustig wakker, terwijl Jan bij haar was.

De bult is opgestuurd voor onderzoek. Verder heeft de dierenarts ook meteen een echo gemaakt van haar buikholte, omdat Nalla niet zo veel energie heeft op het moment. Ook daar was alles goed, nieren, lever en milt zagen er prima uit. Omdat ze toch diep in slaap was zijn er meteen foto's van haar heupen gemaakt. Enerzijds goed nieuws, want er ze heeft geen artrose. Anderzijds was wel te zien dat de komvorming niet zo geweldig is en het gewricht ook niet zo mooi aansluit. Maar niks waar ze later last van hoeft te krijgen, zolang Jan en Chantalle er maar voor zorgen dat ze goed bespierd blijft van achteren.

Tot nu toe blijft de pleister op haar oor goed zitten. Alleen vanmorgen vroeg, toen al het gras - wat op sommige plaatsen erg hoog staat - nog hartstikke nat was, en Nalla het nodig vond om er doorheen te racen, is het toch een beetje gaan bloeden. Waarschijnlijk omdat het wondje door de pleister heen nat is geworden. Maar goed, de operatiewond is weer gestold dus voorlopig moet ze even door het leven met een rode pleister. Over twee dagen mag hij er af, dan kunnen Jan en Chantalle zien hoe het ervoor staat.

Kijk, dit was de bult die op de rand van haar oorflap zat (best een beetje griezelig):


Nalla is gelukkig heel vrolijk, misschien wel vrolijker dan toen ze de bult nog had. Al kijkt zie hier wel een beetje sip...
Aanstaande dinsdag schijnt Mellow ook naar de dierenarts te moeten voor een ingreep. Maar Chantalle en Jan doen er nog heel geheimzinnig over wat dat is. Als ze het erover hebben fluisteren ze alleen maar...ik hou het goed in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten